Tambah Pendapatan Jom !

Tuesday, November 30, 2010

NAK TEMPAH POLA !!!

Alhamdulillah...selesai juga kerja2 melakar pola customer.Agak busy sikit,Tp,nak juga update blog.Kat sini Halida ade sebahagian contoh pola2 yang di buat.Jika anda sedang mencari2 'architecture' yang boleh melakar pola anda ,Halida sedia memberi khidmat membuat pola.Pola2 yang dihasilkan telah siap sedia basi.Kerja anda mudah dan cepat cuma tekap je pola kat kain and than gunting mengikut saiz pola tersebut.Jika anda ingin membuat tempahan pola,sila bagi butiran ukuran badan anda seperti berikut:


Labuh baju/kain/seluar
Lebar bahu
Panjang tangan
Dada
Mercu dada(bagi wanita)
Mercu ke mercu(bagi wanita)
Pinggang
Paras pinggang
Pinggul    
Lengan  
Bukaan tangan/kaki(hujung lengan/seluar)          


HARGA POLA DARI RM 10.00 DAN KEATAS.BERGANTUNG PADA SAIZ POLA.


Sebarang maklumat email ke Norhalida79@gmail.com atau hubungi 017-2277748 atau PM kat facebook Halida.


pola kain kipas belakang
                        Pola seluar tidur                                                                                                                                              

Monday, November 22, 2010

UPAH BUAT POLA BAJU

Ada sesiapa yang tahu menjahit tp tak tahu nak buat pola????Halida ada menyediakan perkhidmatan membuat pola baju seperti yg anda inginkan.Kalau berminat boleh la hubungi Halida

                                                          Blouse berbutang dihadapan
Saiz Ukuran Badan


Labuh baju             Bahu              Dada                Pinggul
    28"                        16"                36"                    41"
    30"                        15"                34"                    40"
    32"                        17"                38"                    42"


Ini adalah sebahagian contoh saiz-saiz pola.Kami akan buat mengikut saiz yang anda  kehendaki.Jika anda ingin membuat tempahan boleh hubungi Halida.       


    




FESYEN KU

Hahaha....inilah baju ayahndaku yg baru je Halida siapkan.Baju melayu yang telah di modenkan(ala-ala kemeja)sesuai di gayakan walau kemana.Selain dari buat pergi solat dan pakai time hari raya ia juga boleh juga di gayakan masa pergi shopping.Ia juga sesuai untuk majlis2 dinner atau sebagainya.Ayahnda nak pakai masa majlis kahwin anaknya(adik Halida) nanti untuk sambut tetamu yang hadir.
Baju Melayu
                                                               

Berbelah di sisi dan berbutang hadapan

Baju kurung & tudung sekolah

Baju kurung
 segaknya pengantin ni(adikku)
 Baju melayu cekak musang
Amat sesuai untuk majlis akad nikah

Ini adalah baju kurung pesak gantung yang telah terkenal sejak berzaman lagi.Kini fesyen ini telah diubah suai dibahagian pinggang supaya nampak lebih ramping oleh si pemakai.Di bahagian hujung kaki baju telah di kembangkan supaya nampak lebih cantik.Berape besar yg di kehendaki boleh di buat.Bergantung pada kesesuaian si pemakai.Lengannya pula di besarkan di bahagian hujungnya supaya nampak lebih menarik.Ade yg nak besar dan kembang lagi,ade yg nak sederhana je..Jadi,bagi sesiapa yg bertubuh besar pun boleh menggayakan fesyen ini.Amat sesuai di pakai walau kemana pun.Fesyen ini tak lapuk dek zaman.Di zaman moden ini,,fesyen ini dah terkenal dan disukai oleh berbagai golongan.Kadang2 baju baby yg dlm umur 9 bulan ke atas pun nak buat fesyen ini.Memang sesuai....Klu berminat nak tempah boleh la hubungi Halida ok... 

Pesak Gantung
Kain Kipas Belakang
Ini adalah baju kurung moden yg telah di ubah suai berbelah di sisi dan di padankan dgn kain kipas belakang

Ini adalah baju blouse atau boleh juga di panggil jubah.Sebab dia labuhkan...fesyen ni boleh di pakai semasa pergi surau,mengaji dan sebagainya.Biasanya ibu2 suka fesyen jubah ni...sbb ringkas dan selesa bila menggayakannya.Kanak2 pun suka juga pakai lebih2 lagi ank2 sy memang di minta di buatkan selalu.Hehehe...Jubah ini telah di ubah suai di bahagian lehernya dengan kolar sport.Manakala,di bahagian tangannya kedut getah.Bahagian depan baju berbutang.Klu di buat pendek sikit dah jadi blouse....hahh...siapppp....
Jubah kanak-kanak
  *Berbutang di hadapan
                                                                 
                                                                
                          Jubah kolar sport
Kebaya Moden
                                                         
Ini adalah blouse muslimah yang telah di ubah suai menjadi besar sedikit dan di labuhkan.Sesuai dipadankan dengan seluar slack.ERMMM...memang ayu si pemakai.Nampak sopan dan bergaya.Blouse ini ade dard di belakang dan berbelah di sisinya.Saya hiaskan sedikit dengan sulaman manik yang simple.
                                                 
Berbelah di sisi

                                                  
                   Blouse muslimah dan beg sejadah




Kepelbagaian beg sejadah serbaguna

Sunday, November 21, 2010

Harga tempahan untuk musim cuti sekolah

Tempahan pakaian dan langsir:

Dewasa                                    * harga antara RM30.00 dan ketas

Kanak-kanak                               * harga antara RM15.00 dan keatas

Langsir                                   *harga antara RM15.00 dan keatas

Maklumat lanjut hubungi Halida 017-2277748

Thursday, November 18, 2010

LAMAN NIAGA HALIDA SRI JAHITAN@IDAMANSHAH

Kami akan pamer dan perkenalkan hasil jahitan kami dari masa kesemasa.
NANTIKAN!!!!!

Wednesday, November 17, 2010

UNTUK DI SEWA!!!!!


Kami juga bergabung perkhidmatan dengan Idamanshah Wedding Photographer.sesape yg nak merialisasikan potret perkahwinan,pertunangan,konvo,sukan,family day atau sebagainye boleh la menghubungi kami.

Photographer Idamanshah






                                          
Maklumat lanjut sila hubungi kami di talian:


Halida 017-2277748
Rahman 017-6704829




    Family Idamanshah
Photo raya 2010
Salam satu malaysia...hai!!! semua...mesti semua nak tahukan maksud di sebalik Idamanshah tukan...Idamanshah adalah gabungan 3 nama dalam family ini.Norhalida(IDA),Abd.Rahman(MAN) suami sy manakala SHAH adalah puteri2 sy iaitu NurSHAHirah Natasha.NurSHAfirah Aliah dan NurfaSHA Farhana.Maka tertubuhlah Idamanshah.Dengan nama itu mudah2an bisnes kami lebih maju dan berjaya.Semuanya dgn izin Allah....Insyaallah...berkat nama Idamanshah...Aminnn...
                                                                

HAI!!HAI!!HAI!!!!! SALAM AIDILADHA pada semua yg berugama islam.Nantikan perkhidmatan terbaru dari Halida...ape dia ??? Tungguuuuu....

Ass....kum...selamat hari raya Aidiladha.Ape khabar semua ? Halida skrg tgh busy ckit sbb rumah mak nak buat majlis kahwin adik lelaki Halida.Mane taknye...persedian dari segi buat langsir, gubahan hantaran dan baju keluarga nak pakai sedondon untuk majlis itu nanti semuanye tanggungjawab Halida.Kepada sesape yg nak tempah baju untuk pergi majlis walimatul urus masih boleh buat tempahan. Maklum la sekarang musim cuti sekolah byk majlis kawin dan sebagainye.Mane cukup baju klu sepasang nak hadir byk majlis kann...hehehe...klu boleh setiap majlis mesti lain bajunye...betul tak???Tak kan nak pakai baju yg same je kan... Halida sedia menerima tempahan dari anda.Bagi yg satu kawasan dgn kami,kami juga ade menyediakan perkhidmatan menjahit lubang butang dan perkhidmatan jahit tepi.
Segala maklumat lanjut boleh la hubungi Halida ok...


Jika anda nak bagi pendapat atau komen sila lah..Halida sedia menerima dengan hati yang terbuka.

Wednesday, November 10, 2010

TEMPAHAN BEG SEJADAH,LANGSIR DAN SULAMAN MANIK

Beg sejadah

sulaman reben



sliding door 2 panel
Paten Box Pleat Biasa



                        
HAHAHA...inilah bisnes sy sebenarnye...Sy amat teruja sgt2 dlm bisnes jahitan.Sekarang pun sy tgh siapkan baju customer tuk pakai g kenduri kawin.Jika anda sedang mencari2 tailor dan masih belum jumpa...nahh..kami menawarkan diri,dan anda boleh membuat tempahan dgn kami.Di sini adalah senarai fesyen yg boleh di tempah.

*Baju kurung biasa  


*Baju kurung mata lalat                     
        
*Baju kurung moden                                    

*Baju kurung pesak gantung
                                                               
*Baju kurung kedah
   
*Baju kebaya moden                                

*Kebaya tradisional                                   

*Baju Melayu cekak musang                  

*Baju melayu Johor                                 

*Blouse berkolar                                       

*Blouse biasa                                        


*Kemeja lelaki                                           


*Baju tidur                                                 


*Jubah                                                       


*Tempahan baju kanak-kanak               


*Tempahan baju sekolah                           


*Harga tempahan langsir mengikut design yang di buat.


*Beg sejadah                                      RM40 dan keatas
  -Upah jahit                                     RM25 dan keatas          


*Sulaman manik di lengan baju 
  dan leher(simple)                               RM35 dan keatas

* Harga tidak termasuk kos penghantaran.

* Kami juga sedia memberikan perkhidmatan ke rumah anda untuk mengukur saiz pakaian anda.


*Harga yang di pamerkan akan berubah mengikut design yg     diinginkan.Mungkin juga akan berubah mengikut harga pasaran terkini.
                       


*Tertakluk pada terma dan syarat.
          
                                                            
                                                  

                                                    



sulaman manik simple di lengan dan leher baju
                                                             
  Sulaman manik boleh di hasilkan juga mengikut kesukaan dan permintaan customer.Halida sedia membantu anda jika anda buntu design ape yg sesuai untuk di padankan.